Åben workshop på Lolland 3. december 2014 – Københavns Universitet

Fremtidens landskaber > Nyheder > Åben workshop på Lolla...

24. november 2014

Åben workshop på Lolland 3. december 2014


Vil du være med til at præge fremtidens landskaber på Sydøstlolland? Onsdag den 3. december 2014 afholdes den 3. workshop om ”Jeres hverdagsoplevelser; landskabet set indefra”.

Fokus på landsbylandskabet, herregårdslandskabet og det inddæmmede landskab
Med Fremtidens Landskaber vil Lolland Kommune bringe landskabet på en faglig og politisk dagsorden. Spørgsmålet er, hvordan de Sydøstlollandske landskaber kan anvendes, så de kan bidrage til at drive udviklingen på Lolland og blive et endnu bedre sted at bo samtidig med, at de specielle lollandske karaktertræk og kvaliteter bibeholdes. I Fremtidens Landskaber arbejder Lolland Kommune med forskellige landskaber; landsbylandskabet, herregårdslandskabet og det inddæmmede landskab.

Borgerne er med til at forme landskabet
En vigtig del er at få borgere, organisationer m.fl. inddraget i planlægningen af Lollands landskab. Inddragelsen er opdelt i to faser. Første fase løb af stablen på to workshops i efteråret. Her bidrog deltagerne med deres viden om landskabet, - hvordan de bruger landskabet og hvad de synes er værdifuldt. I en anden fase i foråret 2015 skal der udvikles konkrete ideer og strategier for fremtidens landskaber på Sydøstlolland. Drøftelserne kan ses som dataindsamlinger, hvor Sydøstlollands udfordringer og potentialer belyses fra flere perspektiver. Resultaterne bliver bl.a. indarbejdet i perspektivplaner, landskabsatlas, bliver basis for at udvikle nye ture i landskabet og indgår som værdifuld viden og inspiration for andre kommuner.

Arrangementet er offentligt og alle er velkomne

Tid: 3. december 2014 kl. 16.30 til ca. 20.00
Sted: Kantinen på rådhuset, Fruegade 7, Rødby
Tilmelding: Deltagelsen er gratis. Af hensyn til serveringen kræver deltagelsen dog en tilmelding inden torsdag den 27. november kl. 16. Send en mail til lisjn@lolland.dk eller ring på 54 67 64 11.

Læs mere om projektet på Lolland: http://www.lolland.dk/Politik/Planer/Projekter-undervejs.aspx