Vandreudstilling om danske landskaber på tur i 2019 og 2020 – Københavns Universitet

Fremtidens landskaber > Nyheder > Vandreudstilling om da...

07. juni 2019

Vandreudstilling om danske landskaber på tur i 2019 og 2020

I 2019 og 2020 drager vandreudstillingen Fortidens og Fremtidens Landskaber på tur rundt i Danmark. Udstillingen besøger flere af de kommuner, der har deltaget i Fremtidens Landskaber og kan bl.a. ses i Jammerbugt, Skive, Mors, og på Bornholm.

Fra fortid til fremtid
I udstillingen kan du følge landskabets udvikling: fra de store omvæltninger i forbindelse med landboreformerne og helt ind i fremtiden. Hvad og hvem skaber forandringerne i landskabet? Hvem bestemmer over landskabet i dag og i fremtiden? Hvordan vil du gerne bruge landskabet? Og hvordan kan du selv være med til at forandre landskabet?

Podcasts og film sætter fokus på de danske landskaber
Allerede nu kan du drag med ud i de danske landskaber, hvor du kan finde fortidens spor og opsnuse tegn på fremtiden. Hør de fire podcasts, der er en del af udstillingen: a) Landskabsmønsteret tager form, b) Reformernes konge, c) Fritid, vild natur og intensiv produktion og d) Fremtidens landskaber. Du kan også se to film fra Collective Impact, der sætter fokus på de danske landskaber. I den ene film fortæller formand for Collectiv Impact, Søren Møller, hvad baggrunden og formålet er med Collectiv Impact. Den anden film sætter fokus på udviklingen af det danske landbrug, landskabet og jordfordeling

Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem Øhavsmuseet Faaborg, Collective Impact og Institut of Geovidenskab og Naturforvaltning.

Udstilling er støttet af Realdania, Nordea-fonden, Udlodningsmidler til friluftsliv, 15. Juni Fonden og Collective Impact – Det åbne land som dobbelt ressource.

For yderligere information om udstillingen kontakt Lone S. Kristensen på mail: lokr@ign.ku.dk